Ekonomi

ABD’de özel sektör istihdamı Nisan ayında tahminleri aşan bir artış gösterdi

ABD’de özel sektör istihdamı Nisan ayında ekonomistlerin tahminlerini aşarak kayda değer bir artış gösterdi. Bugün açıklanan ADP İstihdam raporuna göre, özel sektör istihdamı Mart ayındaki artışın ardından 192,000 kişi artarak ilk açıklanan 184,000 kişiden 208,000 kişiye yükselmiştir. Bu büyüme, Nisan ayı için 175,000 istihdam artışı öngören ekonomistlerin beklentilerini aştı.

Bu veriler, Çalışma Bakanlığı’nın Cuma günü yayınlanması planlanan daha kapsamlı istihdam raporundan önce geldi. ADP raporunun, hükümetin verileriyle karşılaştırıldığında işgücü piyasasındaki yavaşlamayı abarttığı bilinse de, yine de istihdam eğilimlerinin değerli bir görüntüsünü sunmaktadır.

İstihdam rakamlarını yakından takip eden Federal Rezerv’in bugün ilerleyen saatlerde gösterge gecelik faiz oranını, geçen yılın Temmuz ayından bu yana değişmeyen bir seviye olan %5,25 ila %5,50 aralığında tutması bekleniyor. Fed, Mart 2022’den bu yana politika faizini toplam 525 baz puan artırdı.

Güçlü istihdam rakamlarına rağmen, bazı ekonomistler önümüzdeki aylarda işgücü piyasasında bir yavaşlama beklerken, birkaçı Temmuz ayı gibi erken bir tarihte borçlanma maliyetlerinde bir indirim öngörüyor. Ancak diğerleri Fed’in faizleri düşürmeye başlaması için fırsatın azalıyor olabileceğine inanıyor.

Finansal piyasalar faiz indirimine ilişkin beklentilerini değiştirdi ve şimdi Eylül ayını Haziran ayından daha olası görüyor. Çalışma Bakanlığı’nın yaklaşan Çalışma İstatistikleri Bürosu raporunun da istihdam piyasasında güçlenme göstermesi bekleniyor; tahminlere göre Nisan ayında özel sektörde istihdam 190.000 kişi artarken toplam tarım dışı istihdam 243.000 kişi arttı. İşsizlik oranının %3,8’de sabit kalacağı ve yıllık ücret artışının Mart ayındaki %4,1’den %4,0’e yavaşlayacağı tahmin ediliyor.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

tuzluca-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu