Haber

Annesini, eşini, 3 çocuğunu ve kayınvalidesini kaybetmiş, kayıp kızını arıyor.

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde, KAHRAMANMARAŞ merkezli ilk depremde eşi, 3 çocuğu, annesi ve kayınvalidesini yaşadığı binanın çökmesi sonucu kaybeden Fatih Karaca (46), diğer çocuğunu istiyor, Enkazın kaldırılmasına rağmen ulaşılamayan İrem (14). Deprem sırasında gece mesaisinde olduğunu ve evine döndüğünde muhteşem bir manzara ile karşılaştığını belirten Karaca, “Eşim, üç çocuğum, annem ve kayınvalidemi toprağa verdim. Yerde. Sadece en küçük kızım kaldı. Bulunursa can benim için bir anlam ifade eder. Onu gördüğünü söyleyen tanıklar var. Allah aşkına kızımı gömdüm. Bulun onu” dedi.

Gaziantep’in İslahiye ilçesinde yaşayan ve bir enerji şirketinde şef olarak çalışan 4 çocuk babası Fatih Karaca, gece vardiyasında çalışırken Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çalıştığı arsadan hızla evine giden Karaca, yaşadıkları Hacı Ali Öztürk Mahallesi’ndeki 6 katlı Begenilen Apartmanı’nın 2’nci katında yıkıldığını gördü. Karaca’nın eşi His (41), çocukları Mehmet (16), Sıla (16), Adile Işık (17), İrem (14), annesi Adile Karaca (68) ve kayınvalidesi Havva Olamçam (66) gözetim altında kaldı. moloz. Felaketin 7. gününde Duygu, Mehmet, Sıla, Adile Nur, Adile Karaca ve Havva Olamcam’ın cesetleri enkazdan çıkarıldı.

TANIKLAR VARFatih Karaca, enkazın başında yeğenlerini bırakarak 6 cenazeyi memleketi Adana’ya götürerek 13 Şubat’ta Çukurova ilçesindeki Kabasakal Mezarlığı’na defnetti. Beğenilen Apartmanı’ndaki enkaz kaldırma çalışmalarının 16 Şubat’ta tamamlanmasına rağmen ailenin en küçük kızı İrem’den hiçbir iz bulunamadı. Bunun üzerine Karaca, DNA örneği verdi. DNA’sı cenazelerin hiçbiriyle eşleşmeyince Fatih Karaca, kızının hayatta olduğundan umutluydu. Araştırma yapan Fatih Karaca, kızını Gaziantep ve Ankara’da gördüğünü iddia eden kişilerle konuşarak durumu polise bildirdi. Karaca, “İrem her zamanki gibi ‘hayırlı olsun babacığım. , lütfen yetişin yerin altındayız’ telsizden ekip arkadaşlarımın ve yoldaki arkadaşlarımın ‘enkaz altındayız bize yardım edin’ çağrıları.Aileme ulaşmak için hızlı hareket ettim.İçeri girince Sokak, oturduğum binanın enkazının önünden çığlıklar yükseliyordu. Enkazın yanına geldim. Annem, karım, kızım, oğlum diye mi bağırayım? Dizlerime vurdum, sigara içmedim ama sigara içtim sigara içtim” dedi. 14 YAŞINDAKİ İREM BULUNAMADI Facianın 7’nci gününde iki kızı, oğlu, eşi, annesi ve kayınvalidesinin cansız bedenlerinin bulunduğunu söyleyen Karaca, “Küçük kızıma ulaşılamadı. Cenazeleri Adana’ya götürüp defnettik.Yeğenlerim ve yeğenlerim kızımdan haber almak için enkazda kaldılar.Enkaz çalışması bitti kızım çıkmadı.DNA örneği verdim eşleşme çıkmadı. Tek tek baktık.Her detayına baktık.Ama kızım yok.Kızımı aramaya başladık.Kayıp ilanını astık.Araştırmaya başlayınca bir takım bilgiler bulduk. görenlerin olduğunu öğrendim.Bir arkadaş İrem’i gördüğünü ve voleybol oynadıklarını söyledi.Umutlandık.Arkadaşı “İrem’in aklı başında değil, iyi görünmüyordu” dedi.Aramaya devam ettik. Ankara’dan doktorlar aradılar İrem’i gördüklerini söylediler çikolata istediniz dediler ama hala bulunamadı” dedi. SON GÜN KAR TOPU OYNADILAR

Karaca, ailesinden geriye sadece depremden saatler önce gezdikleri ve kartopu oynadıkları görüntüler olduğunu söyledi. diyen şahitler var. Allah rızası için kızımı bulun. Yaşıyorsa diri, öldüyse ölü. Bana yardım edin lütfen. Her gün Tanrı’ya yalvarıyorum. Acımı bile yaşayamıyorum. Hepsinin bir anda yok olması tarifsiz bir acı. Kaybettiklerimin yasını tutamıyorum. Hiçbir şey yapmıyorum. Kızım nerede, üşüdü mü, yetti mi?” dedi.

habergeyve.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu