Yaşam

Mehmet Yalçınkaya’dan yürek parçalayan baba itirafı: “Yalvarıyorum seni rüyalarımda görüyorum”

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve yüzyılın felaketi olarak adlandırılan “deprem felaketi” sonrasında 32 gün boyunca afet bölgesinde kalan Mehmet Yalçınkaya, katıldığı bir programda o acı günlere ilişkin duygularını anlattı. Mehmet Şef, babasının vefat ettiği gün ambulanstan hiç ayrılmayan köpeğinin yaptıklarını ilk kez anlattı.

Temmuz 2020’de Bolu’da tedavi gören babası Seyfettin Yalçınkaya’yı kaybeden Mehmet Yalçınkaya, “Acaba babam vefat ettiğinde üzülecek miyim?” Her zaman kendi kendime söylüyorum. Ben onu çok Sevdim. İçten içe babam için üzülüp üzülmeyeceğimi merak ediyordum çünkü onunla çok az vakit geçiriyordum ve ondan uzaktaydık. Ancak durum böyle değildi. Nasıl da yandım!” Duygularını ifade eden açıklamalarda bulundu.

Yalçınkaya, “Benim İçin Çok Kötü Bir Travma”

 

Türkiye yarışması MasterChef’in çok ünlü jürisi; “Babamı çok özledim. Seni bu kadar özleyeceğimi bilseydim; Babama daha çok sarılırdım. Kokusunu daha çok duyardım. Bu benim için çok kötü bir travma. Bir insan neden ne kadar çalışırsa çalışsın aile büyüklerine gereğinden fazla vakit ayıramaz? Babam öldüğünde üzülecek miyim? Böyle konuşan Yalçınkaya, artık babasına duş alması için yalvardığını söyledi.

“İnsanlığımdan şüphe ettim”

 

Duman (köpek) canımı acıtan bir hayvandır. Babam salgın sırasında vefat etti. Cenazeyi hızla kaldırmak zorunda kaldık. Babamı ambulansla evine getirdik. Duman kelimenin tam anlamıyla ambulansı çiziyordu. Tabii orada herkes ağlıyor. Bu benim için önemli bir olay. Hayvanlara dönmek benim için önemli bir olaydı. Daha sonra ambulansın yanından Duman’ı çıkaramadık. Duman babamın yanından ayrılmak istemeyerek ambulansın etrafını tırmalayıp dönüyordu. Orada insanlığımdan şüphe ettim! Hoca, babamın cenazesi geldikten sonra camide şöyle dedi: “Şu anda burada kıldığımız dualar mı, yoksa aşağıda gördüğüm hayvanın sahibinin yanındaki dualar mı?” dedi. O günden sonra hayvanlar benim için bambaşka bir yere geldi.

Deprem bölgesinde insanlara hizmet ederken hayvanlara da yardım ettik.

 

“Hayatı Sorgulamaya Başladım”

 

Yalçınkaya, deprem bölgesindeki deneyimlerini şöyle aktarıyor; “Uzakta bir beyefendi beni bekliyor ve çekingen bir tavır sergiliyor. “Neden bekliyor ve satın almıyorsunuz? “Bunu isteyemem” dedik. Fabrikam vardı yıkıldı, altı katlı bir evim vardı. Altında dört Mercedes arabam vardı. “Bugün size pirinç istemek için geldim” dedi. Bunu gördüm. “O olaydan sonra hayatı sorgulamaya başladım.”

Mehmet Yalçınkaya, sözlerine ek olarak şunları da söyledi; “Bir adamın fabrikası, evleri ve arabaları vardır. Sabah 5.30’da adamın cebinde 10 lirası bile yoktu! Bunu gördüğünüz an her şeyi sorguluyorsunuz. Bunu gördükten sonra ‘Boşver kardeşim!’ dedim. “Siz söyleyin” diyerek sözlerini tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu